Seleccionar página

Documentals

La difusió de la història i la cultura pròpies de les Illes Balears, la voluntat de conèixer i donar a conèixer realitats properes i però desconegudes al gran públic formen part de la missió i visió d’Alvent Produccions. Ens agrada explicar tot això a través d’històries construïdes amb sensibilitat i amb un llenguatge artístic.

Interès d’Estat, en ruta (2018)

Un documental on es destapen les vergonyes del funcionament de l’Estat espanyol...

Per què es construeixen autopistes que no van enlloc? Perquè el corredor mediterrani passarà per Madrid? Qui comanda en realitat a Espanya? Com funcionen els poders de l’Estat? Quin paper té Catalunya? I el País Valencià i les Illes? Un viatge per Barcelona, València, Ciudad Real, Toledo, Madrid i Valladolid, amb entrevistes a experts de diversos àmbits ha estat la manera de cercar respostes a totes aquestes preguntes que condicionen la nostra vida diària. Quines en seran les respostes?

Llorenç Moyà, dard brillant (2016)

En l'any del centenari del seu naixement, repassam la vida i obra de Llorenç Moyà...

Un personatge polièdric importantíssim per la història de Binissalem i la literatura catalana feta des de Mallorca. Gràcies als seus amics, familiars, companys i estudiosos, aquest documental dóna a conèixer qui va ser el “misser” Llorenç Moyà, com a persona, com a escriptor i com a activista cultural.

La Sibil·la a Brussel·les  (2015)

El 6 de desembre de 2015, quan els països del nord d’Europa donaven la benvinguda al Nadal...

El Cant de la Sibil·la, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, fou interpretat per primera vegada a la història a la catedral de la capital d’Europa, Brussel·les. La cantant Neus Sánchez, acompanyada dels cors de Sant Miquel i del Casal Català de Brussel·les, fou l’encarregada de donar veu a una peça que durant segles ha estat cantada per nombrosos mallorquins. La història d’aquest cant, el viatge, els assajos, els preparatius, les persones implicades, la interpretació del cant a la catedral de Sant Miquel i Santa Gúdula i les reaccions dels assistents a l’esdeveniment, són els ingredients d’aquest reportatge documental.

La Resistència (2015)

L'11 de juliol de 1715, gairebé un any més tard que el setge de Barcelona, el Regne de Mallorques...

Va caure derrotat a la Guerra de Successió. El bàndol austriacista, al qual varen prendre part tots els estats de la Corona d’Aragó, fou vençut pel bàndol borbònic. D’aquella guerra i les seves conseqüències, que foren clau per a la història de Mallorca, de les Illes, d’Espanya i d’Europa, els illencs en sabíem ben poc. Aquest documental és clau per comprendre uns fets que romanien amagats i quin paper hi vàrem jugar la gent de les Illes.